Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Nieuwe zelfrijder: Beyne Anaconda

Beyne, de Belgische fabrikant van gedragen en getrokken landbouwspuiten, presenteert op de SIMA, eind deze maand in parijs, een zelfrijder. Het nieuwe paradepaardje van de fabrikant uit Ichtegem, heeft een cabine van Claas en een commonrail krachtbron van Perkins met 179 kW (238 pk).

Beyne, de Belgische fabrikant van gedragen en getrokken landbouwspuiten, presenteert op de SIMA, eind deze maand in Parijs, een zelfrijder. Het nieuwe paradepaardje van de fabrikant uit Ichtegem, heeft een cabine van Claas en een common rail krachtbron van Perkins met 179 kW (238 pk).

De Anaconda, zo doopte Beyne de zelfrijder, komt er met een tank van 4.000 of 5.000 liter. De spuitboom is 24 tot 42 meter breed. GPS met sectieaansturing behoort tot de standaard Anaconda, net als twee pompen die beide 265 liter water per minuut verpompen. Andere pompen zijn optioneel.

Geregelde boomhoogte

Met vijf sensoren bepaalt de Anaconda zelf de boomhoogte ten opzichte van het gewas: Distance-Control. De spoorbreedte is hydraulisch verstelbaar. In welke breedtes is afhankelijk van de bodemvrijheid van de Beyne. De minimale spoorbreedte is 1,8 meter, het maximum 3 meter. De nieuwkomer van Beyne is hydraulisch aangedreven met wielmotoren van Poclain en kent vier snelheidsbereiken. De transportsnelheid is maximaal 50 kilometer per uur.

In 1974 richtte Marcel Beyne de Belgische spuitenfabriek op. Beyne levert spuiten die veelal klantspecifiek worden opgebouwd.

Gerelateerde artikelen