Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Leeslijst

Oogsttechniek

Exel koopt Holmer

Het Franse Exel koopt de Duitse bietenrooierfabrikant Holmer. Exel is al eigenaar van de rooierfabrikanten Agrifac, Matrot en Moreau die onder de naam Agrifac Exxact aan de man worden gebracht.

Exel Industries heeft alle aandelen van Holmer van een investeringsmaatschappij overgenomen. Een deal waar al lang aan werd gewerkt.

Synergie

Exel zal de merken Agrifac Exxact en Holmer naast elkaar laten bestaan, zo laat het bedrijf in een persbericht weten. Wel wordt zoveel mogelijk naar synergie gezocht. Zo bestaat de kans dat de nieuwe Flextraxx rooier met 20 kuubs bunker, die Agrifac Exxact nog dit najaar wil introduceren een aangepaste Holmer machine is. “Dat is een logische gedachte”, zegt Peter Millenaar, directeur van Agrifac. Holmer heeft immers al een rooier met een 20 kuubs bunker in het programma. Millenaar weet dat de twee merken elkaar goed aanvullen. “Holmer is een wereldwijde speler en doet het goed op de wat lichtere gronden is een grote speler. Wij hebben een meer regionaal speelveld en hebben machines die het goed doen op de zware grond.”

114 miljoen euro omzet

Holmer had vorig jaar een omzet van in totaal 114 miljoen euro. Er werken 380 medewerkers in zes verschillende landen.