Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Agrifac Condor met Adblue

Agrifac levert haar zelfrijdende spuitmachine Condor vanaf nu met SCR (selective catalyc reduction), dat de ureumvloeistof Adblue in de uitlaat injecteert en daar het schadelijke NOx omzet in het onschadelijke N2 (stikstof) en water.

Agrifac levert haar zelfrijdende spuitmachine Condor vanaf nu met SCR (selective catalyc reduction), dat de ureumvloeistof Adblue in de uitlaat injecteert en daar het schadelijke NOx omzet in het onschadelijke N2 (stikstof) en water.

Agrifac kiest voor SCR omdat EGR (exhaust gas reduction) meer inbouwruimte vraagt. De uitlaat zit aan de rechterzijde bovenop de vloeistoftank. Per kilogram diesel wordt er tussen de 50 en 60 gram Adblue ingspoten. De Adblue-tank heeft een inhoud van 30 liter; die voor de brandstof  is 300 liter groot. Agrifac claimt de eerste fabrikant van spuitmachines te zijn die op de internationale markt voldoet aan de Stage IIIB/Tier 4A-eisen. De 6,7 liter zescilinder Iveco Adblue-motor van Fiat Power Train is beschikbaar in twee modellen: 151 kW (205 pk) of 210 kW (285 pk).

Gerelateerde artikelen