Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Project drip-irrigatie van start

Op een viertal bedrijven in Noord Brabant is in praktijkpercelen van consumptieaardappelen, uiten, prei en asperges een pilot drip irrigatie aangelegd. Daarmee is een breed project rondom drip-irrigatie en -fertigatie in Noord Brabant van start gegaan.

Drip irrigatie

Op een viertal bedrijven in Noord Brabant is in praktijkpercelen van consumptieaardappelen, uiten, prei en asperges een pilot drip irrigatie aangelegd. Daarmee is een breed project rondom drip-irrigatie en  -fertigatie in Noord Brabant van start gegaan.

Drip-irrigatie in combinatie met drip-fertigatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van het watergebruik, de emissie van mineralen, het weerbaarder maken van de gewassen en zal waarschijnlijk ook een betere kwaliteit en een hogere opbrengst van de gewassen opleveren. Dat stelt DLV Plant.

Deskundigen van Eden Consultancy uit het Verenigd Koninkrijk, een agronoom van Netafim uit Israël, adviseurs van DLV Plant en diverse installatiebedrijven hebben de percelen bezocht. Volgens hen stonden de gewassen mooi en leek het systeem een positief effect te hebben. Ondernemers gaven aan het inbrengen en uithalen van de systemen nog te lastig te vinden, maar als er praktische oplossingen voor gevonden worden, dan heeft het systeem perspectief.

Aan het eind van het seizoen zal de pilot worden geëvalueerd.

Gerelateerde artikelen