Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Nieuwe rondebalenpersen bij Case IH

In navolging op New Holland, komt nu ook zusterbedrijf Case IH, met nieuwe ronde balen persen. Behalve de kleur en de sticker, zijn ze identiek aan de New Holland-machines.

De ronde balen pers met variabele kamer, die CNH, het moederbedrijf van New Holland, Case IH en Steyr, bouwt in een eigen fabriek in Polen, is er in twee uitvoeringen. Namelijk één voor balen tot 1,5 meter en één voor balen tot 1,8 meter. De kleinste maat is voor beide 90 centimeter. De balen zijn 1,2 meter hoog.

De Isobus-compatibele RB 455 en RB 465 komen met een nieuwe pick-up van 2 of 2,3 meter breed met vier of optioneel vijf tandrijen. De laatste is de ‘Heavy Duty’ pick-up met tanden die in rubber gemonteerd zijn. Optioneel is, net als bij de grote vierkante balen persen van Case, een tweede invoerrotor, boven de eerste rotor, voor meer invoercapaciteit.

De snijrotor is uit te voeren met maximaal 15 messen die je handmatig kunt demonteren. Gebruik je ze niet, dan berg je ze op onder de rechterkap. Links en rechts in het plaatwerk, vind je een verdikking die moet voorkomen dat het plaatwerk verslijt door het uitrollen van de balen.

De pers kan via Isobus aangestuurd worden, maar ook via een vierkleuren-monitor. Zonder Isobus-trekker gaat het dus ook. Bovendien hebben de RB455 en de RB465 grotere banden gekregen.

Gerelateerde artikelen