Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Vaderstad stuurt zaaimachine met Apple-app aan

De Zweedse machinebouwer Vaderstad zal tijdens de Agritechnica een gratis iPad app presenteren waarmee je de Tempo zaaimachine van hetzelfde merk draadloos kunt bedienen. Daarnaast kun je met dezelfde iPad vanuit de trekkercabine onderdelen bestellen.

De Zweedse machinebouwer Vaderstad zal tijdens de Agritechnica een gratis iPad app presenteren waarmee je de Tempo zaaimachine van hetzelfde merk draadloos kunt bedienen. Daarnaast kun je met de iPad vanuit de trekkercabine onderdelen bestellen.

De iPad in de trekkercabine is via wifi, dus draadloos, met de centrale computer op de zaaimachine verbonden. De iPad zelf steekt in een houder. Die houder heeft op de achterkant vier knoppen die je met de vingers bedient. Met de duim kun je vervolgens vier knoppen op de voorkant van de houder bedienen en instellingen aanpassen. Daarnaast blijft het gewoon mogelijk om het touchscreen van de iPad te gebruiken.

De zaaimachine is alleen met de trekker verbonden via een 12 volt-kabel. Dat levert voldoende stroom op om alle motoren op de zaaimachine te bedienen. De centrale computer stuurt gegevens over het zaaiproces naar de iPad die vervolgens op het scherm te zien zijn. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe ieder zaaielement functioneert. Die data wordt ook opgeslagen.

Is de trekker met Iisobus uitgerust, dan is de zaaimachine ook via de isobus monitor te bedienen. Dan is de zogenoemde E-service app dus niet perse nodig. Al mis je dan wel de logging functies.

Daarnaast kun je met de app onderdelen bestellen en gebruiksaanwijzingen bekijken.

20130828_vaderstad_eservice_2