Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Kongskilde gaat volledig autonoom onkruid wieden

Autonoom rijdende machines in het veld spreken nog altijd tot de verbeelding. Toch komt het meer en meer binnen handbereik. Kongskilde laat weten dat het een werkende Vibro Crop Robotti zal laten zien op de Agritechnica in november in het Duitse Hannover.

Autonoom rijdende machines in het veld spreken nog altijd tot de verbeelding. Toch komt het meer en meer binnen handbereik. Kongskilde laat weten dat het een werkende Vibro Crop Robotti zal laten zien op de Agritechnica in november in het Duitse Hannover.

Kongskildes Vibro Crop Robotti is volledig elektrisch aangedreven, heeft accu’s aan bord en staat op rupsen. De machine, Kongskilde noemt het een module, heeft twee werktuigen en zaait of schoffelt daarmee twee rijen. Net als de Vibro Crop Intelli heeft de Robotti RTK-GPS en een camera aan boord.

Kongskilde Vibro Crop Intelli

De Vibro Crop Robotti borduurt voort op Kongskildes Vibro Crop Intelli. De Intelli hangt nog altijd gewoon achter een trekker en vindt zijn weg tussen de rijen door met behulp van RTK-GPS en een camera. Een sideshift zorgt dat de machine zijdelings kan bewegen zodat de onkruidwieders altijd hun weg vinden. De Intelli is een gewascultivator om onkruid tussen de rijen te wieden. De Robotti is ook uit te rusten met bijvoorbeeld zaaielementen van Becker.

De Vibro Crop Intelli, voor achter de trekker, is er in verschillende werkbreedtes en bewerkt afhankelijk van de rijafstand 8 tot 18 rijen en heeft sectieafsluiting. Ook de Robotti kan van sectieafsluiting worden voorzien.

Belangstelling peilen

René de Zeeuw van Kongskilde laat weten dat de machine op de Agritechnica getoond wordt omdat Kongskilde de belangstelling wil peilen. “Als er serieuze interesse is, gaan we verder met deze machine”, aldus De Zeeuw.