Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Nog één keer op de Massey-Harris uit 1930

In het jaar 1935 kocht de Amerikaan Gene Leak zijn eerste trekker. Een vierwiel aangedreven Massey Harris uit 1930. Het kostte hem toen 700 dollar. Drie jaar later verkocht hij de trekker, niet wetende wat hem in november 2013 zou overkomen.

In het jaar 1935  kocht de Amerikaan Gene Leak zijn eerste trekker. Een vierwiel aangedreven Massey Harris uit 1930. Het kostte hem toen 700 dollar. Drie jaar later verkocht hij de trekker, niet wetende wat hem in november 2013 zou overkomen. De nu 101-jarige Leak herinnert zich na tachtig jaar de Massey Harris nog goed. “Ik haalde de raarste capriolen uit op dat ding”, vertelt hij aan de website JC online.

Van Attica naar Battle Ground

Toen het Leak in 1937 dusdanig voor de wind ging en hij zijn land niet meer kon berijden met de Massey Harris, verkocht hij de machine aan een boer ten oosten van Attica, Ohio. Daar bleef de Harris een tijd tot het in 1976 verkocht werd aan een boer in de buurt van Battle Ground, Indiana. In 1980 op een trekkershow informeerde Leak naar het model zoals hij ooit bezat. Tijdens een gesprek met één van de showdeelnemers werd de naam Gene Leak genoemd. Leak had geantwoord met iets dat lijkt op: “Nou, dat ben ik.” Amy Booher, de kleindochter van Gene Leak, heeft eerder dit jaar contact gezocht met de Harris-eigenaar in Battle Ground. Haar werd verteld dat de trekker verkocht was aan een man ten zuiden van Lafayette.  Booher vond wat ze zocht en betaalde 12.500 dollar voor de Massey-Harris en 1.100 om het weer aan de praat te krijgen. Op de dag dat Leak 101 jaar oud werd stond zijn kleindochter Amy Booher voor de deur. Leak had jarenlang niet aan de trekker gedacht en wist dan ook niet wat hij zag. Gene Leak, ruim een eeuw oud, reed als een koning zo rijk een rondje op zijn 1930 Massey Harris.