Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

World Expo 2015: Robot-trekkers op New Holland paviljoen

Op het dak van het New Holland paviljoen op de Wereldtentoonstelling in 2015 zullen continu twee robottrekkers rond rijden.

Op het dak van het New Holland paviljoen op de Wereldtentoonstelling in 2015 zullen continu twee robottrekkers rond rijden.

Terwijl ze over het dak rijden maken de trekkers figuren in de grond. De trekkers worden elektrisch aangedreven. De energie die daarvoor nodig is, wekt het gebouw zelf op. Daarvoor wil de architect biovergisters en zonnecollectoren installeren. Zoals op de eerste tekeningen is te zien wordt de zo opgewekte elektriciteit opgeslagen als waterstof. Dat maakt het mogelijk om de trekkers emissieloos hun werk te laten doen. New Holland heeft daar al ervaring mee. Op een testbedrijf bij Turijn rijdt al een paar jaar een waterstoftrekker rond. De trekker zet die waterstof middels brandstofcellen om in elektriciteit.

Feeding the Planet

De Wereldtentoonstelling van 2015 vindt in het het Italiaanse Milaan plaats. New Holland zet er een 1.638 vierkante meter groot gebouw neer waarin en waarop de duurzame boerderij centraal staat. Het thema van deze wereldtentoonstelling is namelijk ‘Feeding the Planet, Energy for life’ ofwel ‘De planeet voeden, energie voor leven’.

20131129_newholland_expo_2 schemi_cnh