Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Eerste elektrische landbouwtrekker geproduceerd

Multi Tool Trac produceert de eerste elektrische trekker. Die heeft een complete elektrische powertrain op basis van betrouwbare componenten, een on-the-fly spoorbreedte verstelling en vijf posities om werktuigen en gereedschappen te monteren.

Electrische_trekker02Osse Equipment Manufacturing Group produceert de eerste elektrische trekker: Multi Tool Trac . Die heeft een on-the-fly spoorbreedte verstelling en vijf posities om werktuigen en gereedschappen te monteren.

“De trekker is op verzoek van zeven Nederlandse boeren ontwikkeld”, laat  Paul van Ham weten. Van Ham organisaties en Advies is nauw betrokken bij de ontwikkeling. “Over een maand of twee is de trekker klaar om het land op te gaan.”

De trekker heeft een accupakket met een totaal vermogen van 30 kWh. Als range extender wordt een zes cilinder dieselmotor van 140 kW (185 pk) bij geschakeld. De vier wielen zijn aangedreven en gestuurd en de besturing is volledig elektrisch via Canbus voorbereid op master-slave en auto-steering. De trekker heeft drie posities voor hefinrichting en aftakas. De cabine is traploos verstelbaar over de gehele lengte van het frame. Daardoor ontstaan twee laadvloer posities. De on the fly spoorbreedte is verstelbaar tussen 2,25 en 3,25 meter. De wielbasis bedraagt 5,50 meter en het laadvermogen van het frame is 5 ton. De elektrische powertrain heeft een nominaal vermogen van 4 keer 22 kW en een maximaal vermogen van 4 keer 44 kW.

De trekker wordt ontwikkeld en gebouwd onder de vlag van De Osse Equipment Manufacturing Group  door Machinefabriek Boessenkool, Wissels Techniek en Van Ham Organsitie en Advies.

Electrische_trekker