Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Veranderen

Het kan u niet zijn ontgaan; LandbouwMechanisatie is dit jaar aan zijn 65ste jaargang begonnen. Het zomernummer staat in het teken van die mijlpaal. We blikken terug op de hoogtepunten uit een rijk verleden.

Het kan u niet zijn ontgaan; LandbouwMechanisatie is dit jaar aan zijn 65ste jaargang begonnen. Het zomernummer staat in het teken van die mijlpaal. We blikken terug op de hoogtepunten uit een rijk verleden.

Hoogtepunten uit LandbouwMechanisatie en hoogtepunten uit de landbouwtechniek. Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd. Al in de jaren zestig werd met een vierrijige aardappelrooier gewerkt. Het principe van de maaidorser is al sinds mensen­heugenis hetzelfde. Maar sinds 1950 zijn de machines wel groter en nauwkeuriger geworden. Doordat arbeid duurder werd, moest het werk met minder mensen worden rondgezet. Computers en gps-systemen – de grootste verandering van de afgelopen decennia – helpen daarbij.

Ook LandbouwMechanisatie veranderde. Van klein naar groot formaat. Van zwartwit naar kleur. Van wetenschappelijk naar populair-technisch. Van het beschrijven van de techniek naar het testen en beoordelen ervan. Internet verandert de manier waarop de redactie haar werk doet. We schrijven razendsnel nieuwsberichten voor de internetpagina van LandbouwMechanisatie en de tweewekelijks verschijnende nieuwsbrief. En we maken filmpjes.

Bij de artikelen in het zomernummer zijn zelfs een recordaantal video’s te vinden. Collega Albert van der Horst ging naar Väderstad en maakte daar een filmpje van het testen van een cultivator in een steengroeve. Hij filmde ook een zo goed als nieuwe Agrifac zelfrijdende spuit en de aardappelkanalen­reiniger die Anko van Strien bouwde. We maakten ook opnamen van de nieuwe Deutz-Fahr 5G-trekker en van de veldspuiten die tijdens de DLG-Feldtage over de hobbelbaan reden.

En dat allemaal om u zo te informeren dat u op uw eigen bedrijf nog betere keuzes kunt maken. Wat dat betreft, is er sinds dat eerste nummer van LandbouwMechanisatie niets veranderd.

Gerelateerde artikelen