Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Verzorging

Tebbe komt met nieuwe MS 240 breedstrooier

De nieuwe Tebbe MS 240 breedstrooier is gebaseerd op de dieplader MS 140. Dat meldt importeur LMC Gennep. De strooier is uitgerust met een hydraulisch geveerd tandemonderstel, waarvan de eerste as als lift-as te gebruiken is en de achteras gestuurd is.

De vier wielen van de MS 240 hebben een buitendiameter van 1,84 m en liggen naast de laadruimte.  De laadruimte ligt direct boven de assen waardoor de strooier volgens de importeur een laag zwaartepunt kent. De wagen heeft een technisch laadvermogen van 24.000 kg en heeft een laadhoogte van 2.650 mm. Met opzetstuk wordt dat verhoogd naar 3.150 mm.

De hoge wielen van de strooier zouden een energiebesparende lage rolweerstand geven en hebben volgens LMC Gennep daarnaast door het grote contactoppervlak een voordeel van lage bodemdruk. Een chassis is niet nodig, omdat de laadbak een zelfdragende constructie is. Dit vermindert het totaal gewicht met 1000 kg. Een trechter-vormige en conische opbouw zouden de belastbaarheid en het legen van de strooier verbeteren.

Gerelateerde artikelen