Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

PMC aardappelrooier gepresenteerd op Lamma

PMC Harvesters heeft op de Lamma in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe vier-rijige aardappelrooier gepresenteerd. De rooier, AR-4BX genaamd, is dezelfde machine als de rooier met dezelfde naam van het merk Ploeger. Niet verwonderlijk, aangezien zowel PMC als Ploeger onderdeel uitmaken van de Ploeger Oxbo Groep.

De AR-4BX heeft een 12,7-liter Scania dieselmotor met AdBlue. Het vermogen wat die motor levert is 331 kW (450 pk). De machine heeft achter Claas rupsen en aan de voorkant 270/98R54 wielen. Evenals de machine van Ploeger heeft ook de AR-4BX van PMC, die overigens door Ploeger geproduceerd wordt, een Claas Vista cabine. Farmers Guardian meldt dat de AR-4BX bij tests in onder meer Lincolnshire en Norfolk zo’n 600 ton per dag heeft geoogst. Met een bunkercapaciteit van 14 ton is dat een aardige prestatie.

PMC is, kort door de bocht, Ploeger maar dan voor het Verenigd Koninkrijk. De machine van PMC, in dit geval de aardappelrooier,  is identiek aan die van Ploeger. Ploeger laat desgevraagd weten dat PMC buiten de UK niet actief is en dat het zelf juist binnen de UK niet actief is. Volgens Ploeger logisch, want mochten beide merken zich begeven op de markt in het Verenigd Koninkrijk dan zouden ze in elkaars vaarwater kunnen raken.