Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Blog

Google, Glass gebroken?

Afgelopen januari kopten de vele landelijke media dat Google Glass stopt. Of te wel, de veelbesproken gadget is niet meer. De bril waar ook ik zeer van onder de indruk was en zelfs al bijna mijn knip voor had opengetrokken.

Afgelopen januari kopten de vele landelijke media dat Google Glass stopt. Of  te wel, de veelbesproken gadget is niet meer. De bril waar ook ik zeer van onder de indruk was en zelfs al bijna mijn knip voor had opengetrokken.

Google Glass vergaarde in zijn tot op heden korte levensduur, veel aandacht in de media. En ook in de landbouw is het geen onbekende meer. Zo werd het in meerdere landbouwvakbladen beschreven en of getest. Afgelopen EuroTier werd het nog geprezen met geïnstalleerde apps van grotere fabrikanten. Helaas is het nu voor de nieuwe generatie brildragers even afgelopen.

Gelukkig klopten de berichtgeving in de landelijke media niet. Google Glass stopt niet, maar neemt een pauze. Er zijn wat personen verschoven binnen de organisatie van Google en het bedrijf is drukdoende met nieuwe ideeën. Die ideeën moeten dan weer leiden tot een totaal nieuw model. Een model waar naar verwachting het uiterlijk sterk zal veranderen. Hoe gek het ook klinkt, hier was misschien wel het meeste commentaar over. De duur van de batterij en de overige hardware waren tevens de grote knelpunten van het brilletje. Nog niet eens gesproken over de problematiek van privacy, waar weer personen over vielen die waarschijnlijk iets te verbergen hebben. Zo kan het gebeuren dat de Google Glass terug komt in een vorm die we helemaal niet herkennen. Waarvan alleen de basis van het oorspronkelijke idee in is verwerkt.

Sterker nog, volgens media heeft Google de eerste serie Glass op de markt gebracht om het grote publiek ermee te laten testen. Het zou gaan om niet meer dan een prototype. De feedback die hier uit voort moest komen wordt weer gebruikt om het brilletje in een later stadium te kunnen lanceren als een totaal consumenten product. Persoonlijk hoop ik dat dit niet helemaal waar is. Ik zou me nogal in het ootje genomen voelen, als blijkt dat je moest betalen om te testen voor één van de rijkste bedrijven ter wereld…

Google gaat met het project door. In welke vorm? Geen idee. Wanneer wordt het gepresenteerd? Geen idee.  Maar dat de landbouwmedia en de landbouwfabrikanten het gaan volgen,  dat is 100% zeker.

Gerelateerde artikelen