Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Trekker starten met een polsbandje

Het Britse bedrijf Intelligent Band heeft een eenvoudig antidiefstalsysteem op de markt gebracht dat diefstal van landbouwvoertuigen moet terugdringen. Het antidiefstalsysteem CCTV bestaat uit twee onderdelen: een start-stopknop en een polsband.

Het Britse bedrijf Intelligent Band heeft een eenvoudig antidiefstalsysteem op de markt gebracht dat diefstal van landbouwvoertuigen moet terugdringen. Het antidiefstalsysteem CCTV bestaat uit twee onderdelen: een start-stopknop met een reader die in de cabine op de plek van het contactslot wordt gemonteerd en een polsband met een zogenoemde RFID-chip. Alleen als je de polsband even vlakbij de reader houdt, kun je de motor van het landbouwvoertuig starten. Dieven, zonder de bijbehorende polsband, kunnen het vergeten.

De ontwerper van het CCTV-systeem, James Anstis-Smith heeft inmiddels al meer dan 500 antidiefstalsystemen in de landbouw verkocht. Een akkerbouwer met drie trekkers, een maaidorser en een quad hoeft geen vijf polsbandjes te hebben. Met één polsbandje kan hij alle voertuigen starten. En als hij drie medewerkers in dienst heeft, kan hij ook een paar extra polsbandjes aanschaffen.

Het systeem kost voor één voertuig 490 euro. Maar Anstis-Smith geeft het eerste jaar 7,5 procent korting op de antidiefstalverzekering van de koper.