Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Drie stappen naar een autonome trekker

De Amerikaanse Autonomous Tractor Corporation (ATC) heeft een pakket ontwikkeld waarmee een oude(re) trekker van de nieuwste techniek en besturing kan worden voorzien. Met dit pakket, bestaande uit een elektrische aandrijving, kan de trekker autonoom gaan rijden, maar kan de chauffeur ook nog kiezen zelf achter het stuur te gaan zitten.

De Amerikaanse Autonomous Tractor Corporation (ATC) heeft een pakket ontwikkeld waarmee een oude(re) trekker van de nieuwste techniek en besturing kan worden voorzien. Met dit pakket, bestaande uit een elektrische aandrijving, kan de trekker autonoom gaan rijden, maar kan de chauffeur ook nog kiezen zelf achter het stuur te gaan zitten. Dat meldt Farm Industery News. “De markt is op dit moment niet goed, dus nieuwe dure trekker aanschaffen is er niet bij”, vertelt Terry Anderson, eigenaar van ATC. Op den duur wil ATC een autonoom werkend trekker op de markt brengen, het prototype daarvan is al klaar. Maar voor het zover is wil het bedrijf eerst voldoen aan de vraag naar een manier waarop een oude trekker van een update voorzien kan worden. Dat is de reden voor ATC geweest met een product op de markt te komen waarmee een oude trekker gemoderniseerd kan worden.

Diesel en elektrisch

eDrive, dat is de naam van het pakket dat ATC verkoopt. Het is een hybride motor (diesel-elektrisch) met een vermogen van 200 pk. De elektrische aandrijving komt in plaats van de transmissie en het differentieel. Ook de assen worden door die aandrijving vervangen, waardoor elk wiel met een elektrische wielmotor wordt aangedreven. Met die aandrijving wordt van de chauffeur een andere manier van besturen gevraagd.

Besturingssysteem

Een tweede optie in het pakket is het Auto-Drive besturingssysteem. Daarmee kan de trekker autonoom zijn werk doen. ATC gebruitk daarvoor geen GPS, maar een uit het leger afkomstig systeem van lasers en radiosignalen. Aansluitend op de Auto-Drive besturing is er het Implement Management System. Daarmee wordt de trekker in de gaten gehouden als het zonder chauffeur het land op gaat.

Gerelateerde artikelen