Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

John Deere 9RX volgend jaar leverbaar

Hij is er, de John Deere 9RX. Vanaf volgend jaar gaat de Amerikaanse trekkerfabrikant de kniktrekker met vier rupsen daadwerkelijk verkopen.

Hij is er, de John Deere 9RX. Vanaf volgend jaar gaat de Amerikaanse trekkerfabrikant de kniktrekker met vier rupsen daadwerkelijk verkopen. Zo krijgt Case IH, die al jaren de Quadtrac verkoopt, er dus een concurrent bij. Er staan vier modellen op stapel. De 9470RX, 9520RX, 9570RX en 9620RX. Ze hebben een motorvermogen van 350 tot 462 kW (470 tot 620 pk), net als hun typenummer aangeeft. De twee kleinste trekkers halen dat vermogen uit een John Deere PowerTech PSS motor met een inhoud van 13,5 liter. De twee grootsten uit een Cummins QSX15 krachtbron. Welk model je ook zou kopen, AdBlue tanken is noodzaak om de laatste emissienormen te halen.

Langere rups

John Deere laat weten dat de rupsframes onder hun trekker vooral zwaarder zijn uitgevoerd dan die van de Case IH Quadtrac. Dat het frame zo groot is, betekent ook dat de rups zelf langer is. En dat zou volgens John Deere duurzamer zijn. De olie in de rollen van de rupsonderstellen hoef je nooit te vervangen, maar je moet wel iedere 1.500 uur checken of er voldoende olie in zit. De frames zijn overigens gebaseerd op die van de rupstrekkers die John Deere tot nu toe aanbood.

3 meter breed

Het aangedreven sprocketwiel heeft een diameter van 1 meter en er is een automatisch systeem dat de rups op spanning brengt. De rupsen zijn 76 en 91 centimeter breed. Dat maakt de trekker respectievelijk 3 en 3,35 meter breed. Er komen nog smallere rupsbanden, zodat je met de trekker ook tussen de gewasrijen door zou kunnen rijden.

18 versnellingen

De cabine is geveerd op iedere hoek en voorzien van een koelkastje, bluetooth en een geluidssysteem. En de trekker is voorzien van een nieuw touch-screen. De transmissie schakelt automatisch over 18 versnellingen. Het hydraulische systeem kan volgens de fabrikant 435 liter olie per minuut verpompen. Er zijn daarvoor 8 ventielen beschikbaar. De trekker weegt ruim 27 ton. De kans is groot dat hij tijdens Agritechnica, de landbouwmachinetentoonstelling die in november in het Duitse Hannover plaatsvindt, te zien is.
De John Deere 9RX trekkers moeten het opnemen tegen de Case IH Quadtrac.

Het rupsonderstel van de John Deere 9RX-trekker.

Gerelateerde artikelen