Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

DJI bouwt landbouwdrone Agras MG-1

DJI, de Chinese fabrikant van drones, voegt nu ook een model speciaal voor de landbouw aan het pakket toe. In tegenstelling tot de consumentendrones die het bedrijf maakt is deze professionele versie flink aan de prijs. Hij kost 14.000 dollar.

De Agras MG-1 weegt 22 kg en kan met een snelheid van 29 km per uur vliegen blijkt uit de eerste berichten op internet. Een fikse drone dus waar je in Nederland een vliegbewijs voor nodig hebt. Foto’s maken doet hij niet, maar hij kan wel bespuitingen uitvoeren. Daarom is de Agras MG-1 voorzien van een tank met een inhoud van 10 liter. Dat zou voldoende moeten zijn om 4 hectare per uur te bespuiten. In de tussentijd zorgt een radar ervoor dat hij op de juiste hoogte van het gewas blijft.

Octocopter

In tegenstelling tot de befaamde DJI consumentendrones is de MG-1 geen quadcopter maar een octocopter. Hij heeft dus acht propellors. Onder vier daarvan is een spuitdop geplaatst. De rotor zorgt voor een omlaag gerichte luchtstroom zodat de spuitvloeistof diep in het gewas kan dringen. De drone zelf is water- en stofdicht en gemaakt van roestvrije onderdelen. Na een dag werken kun je hem dus gewoon afspoelen.

Programmeren

Boeren kunnen de machine programmeren zodat hij automatisch een route aflegt. De route sla je op, zodat de drone later nog eens dezelfde taak kan uitvoeren. Maar je kunt natuurlijk ook met handbesturing vliegen. Daarvoor levert DJI een uitgebreide afstandsbediening, waarop je de vlieghoogte, de vliegsnelheid maar ook de inhoud van de middelentank kunt aflezen.

China

De drone lijkt vanwege de lage capaciteit vooralsnog vooral interessant voor kleine percelen die tot nu toe met de hand werden gespoten. DJI verkoopt de drone voorlopig alleen in China en Zuid-Korea. Later volgen andere landen.

Gerelateerde artikelen