Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Grimme presenteert CleanLoader

Grimme toonde op de eigen tweejaarlijkse Grimme Technica zijn nieuwe stortbaktransportcombinatie, de CleanLoader. De machine is vooral handig voor telers die hun aardappelen rechtstreeks op de vrachtwagen lossen.

Grimme toonde op de eigen tweejaarlijkse Grimme Technica een combinatie van een stortbak en een transporteur, de CleanLoader. De machine is vooral handig voor telers die hun aardappelen rechtstreeks op de vrachtwagen lossen.

De machine heeft een tandemonderstel en een eigen dieselmotor. De stortbak is een Grimme RH24-60. Na de reiniging komen de aardappelen op de transportband terecht. De machine kan binnen een kwartier worden uitgeklapt. In transportstand ligt de transportband over de reinigingsmodule heen.

IMG_7144

Overlaadwagen

Spudnik, het Amerikaanse zusterbedrijf van Grimme, toonde zijn een nieuwe overlaadwagen van 20 ton. Grimme hoopt dat de wagen behalve in de VS ook in Europa zal aanslaan. De breedte van de wagen is 2,90 meter.

De wagen heeft een afvoerband aan de voorkant. Behalve voor aardappelen en suikerbieten kan de overlaadwagen ook worden ingezet voor het graantransport. Voor dat doel maakt de afvoerband plaats voor een vijzel.

De Crop Cart kan ook worden omgebouwd tot strooier. Dan komt er achter het achterschot een strooitafel te hangen met twee 40 inch-strooischijven.

Spudnik had al een enkelassige 35-tonner Crop Cart in het pakket. Maar met een breedte van 4,59 meter is deze niet geschikt voor verkoop in Europa.

IMG_7045

Gerelateerde artikelen