Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

AVR introduceert nieuwe hallenvuller en stortbunker

De Belgische Machinefabrikant AVR introduceert in augustus een nieuwe hallenvuller en een nieuwe stortbunker. De hallenvuller draagt de naam Cobra en heeft een lengte van maximaal 19 meter. De stortbunker, Falcon genaamd, heeft een werkbreedte van 2,4 meter en een lengte van 4,5 of 6 meter.

Nieuw aan de Cobra is onder meer de hydraulische wielaandrijving. De contragewichten zijn aan de zijkant gemonteerd. De transportband is elektrisch aangedreven waardoor er minder vermogen nodig is. Doordat het chassis open is wordt vuilophoping onder de band vermeden.  Voor een gelijkmatige toevoer is de snelheid traploos instelbaar.

Hallenvuller AVR Cobra

De Cobra is er in drie varianten. Met een langte van 15, 17 of 19 meter. Voor alle drie de vullers geldt een transportbreedte van 80 centimeter. Enig verschil is merkbaar in het vermogen van de bandaandrijving. Bij de kortste vuller is dat 1 maal 5,5 kW. Bij de 17- en 19-meter lange machine is dat 2 keer 4 kW. De maximale bandsnelheid is voor alle hallenvullers 126 meter per minuut, zo’n 7,5 kilometer per uur. In augustus wordt de cobra gepresenteerd

Falcon

Naast de hallenvuller introduceert AVR de Falcon stortbunker. De machine is leverbaar in vier varianten. De kleinste heeft een werkbreedte van 2,4 meter en een lengte van 4,5 meter. De grootste heeft dezelfde werkbreedte maar is 1,5 meter langer. Die lengte zit hem in het aantal rollen. Je hebt de keuze uit 8 of 16 rollen. De capaciteit van de bunker is bij de vier varianten gelijk. Voor elke machine geldt een inrijbreedte van 3,3 meter en een capaciteit van 120 tot 150 ton per uur.

Stortbunker Falcon

De bodemketting van de Falcon heeft 19,2 ton trekkracht. De snelheid kan variëren van 0,1 meter per minuut tot 8,1 meter per minuut. Door de hudraulische aandrijving is volgens de fabrikant ook bij een lage bodemsnelheid veel koppel beschikbaar.

Demonstraties

Zowel de Cobra als de Falcon worden tijdens de Aardappeldemodag op 31 augustus in Westmaas en op Potato Europa in het Franse Villers-St-Christophe gedemonstreerd. Ook op Interpom in Kortrijk zullen de machines te bezichtigen zijn.

Cobra en Falcon van AVR

Gerelateerde artikelen