Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Tweedehands bietenrooier duurder in Groot-Brittannië

De prijzen van tweedehands bietenrooiers in Groot-Brittannië zullen de komende tijd aantrekken. Henry Baker van de Britse Vervaet-importeur J. Riley Beet Harvesters constateert een toenemende interesse voor tweedehands bietenrooimachines.

“Er worden in Groot-Brittannië meer bieten geteeld voor vergisting en de belangstelling voor voederbieten neemt toe”, verklaart Baker. Bovendien drukt de lage koers van het Britse pond de import van suiker en dus verwacht hij dat ook de teelt van suikerbieten komend seizoen zal groeien.

Bunkerrooier

Volgens Baker variëren de prijzen voor een tweedehands bunkerrooier tussen 11.500 tot 345.000 euro. Van alle merken zijn er tweedehands modellen te koop, maar zijn voorkeur gaat uit naar de 17t van Vervaet. “En dan vooral doordat deze machines betaalbaar zijn en constructief goed in elkaar steken.”

Het verstandigst is om een specialist een taxatierapport te laten opstellen, vindt Baker. “Doe je dat niet, let dan op de slijta­ge van dure componenten en de banden­”, tipt Baker. Beoordeel de staat van de motor (rook, lekkages, vreemde geluiden) en maak een testrit op de weg. “Dan ontdek je jankende pompen of vibraties.”

Gerelateerde artikelen