Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

John Deere vernieuwt zelfrijdende spuiten

John Deere voorziet de R4040i van een nieuwe transmissie en een gescheiden vloeistofsysteem met vulpauzefunctie. Verder breidt de fabrikant het assortiment uit met de R4050i met een capaciteit van 5.000 liter.

John Deere voorziet de R4040i van een nieuwe transmissie en een gescheiden vloeistofsysteem met vulpauzefunctie. Verder breidt de fabrikant het assortiment uit met de R4050i met een capaciteit van 5.000 liter.

De nieuwe QuadControl-transmissie heeft een variabele hydraulische aandrijving bij elk wiel en een elektronisch gecontroleerde hydrostatische pomp. De variabele wielaandrijving maakt wielslipregeling op de wielen mogelijk. Volgens de fabrikant kun je hierdoor ook bij extreem natte of hellende omstandigheden rijden. Via QuadControl stel je de spuitsnelheid tot 25 km/h.

Vulsysteem

Beide modellen beschikken over een PowrSpray-systeem. Dit gescheiden schoonwatersysteem heeft een vulsnelheid tot 1.200 liter per minuut.  Dankzij de  ‘Active Vul Pause’-functie’ op de vulspoelbak kun je de gewasbeschermingsmiddelen rustig toevoegen. Met een waterbestendig toetsenbord aan de zijkant stel je het systeem in.

De nieuwe machines worden voor het eerst getoond tijdens de John Deere PowrSpray Tour, 23 mei 2017 in Smilde en 25 mei 2017 in Numansdorp.

Gerelateerde artikelen