Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Trillingsvrij met RPV1300 van Haweka

Een trekkerwiel dat in onbalans is en daardoor trilt, is weer tot rust te brengen met RPV1300 van het Duitse bedrijf Haweka uit Burgwedel. De testapparatuur is ook voor grote wielen van zelfrijders en grondverzetmaterieel te gebruiken.

Een trekkerwiel dat onbalans heeft en daardoor trilt, is weer tot rust te brengen met de RPV1300 van het Duitse bedrijf Haweka uit Burgwedel. Dit testapparaat is ook te gebruiken voor grote wielen van zelfrijders en grondverzetmaterieel .

De meeste trekkerchauffeurs kennen het verschijnsel van een trekker die in onbalans raakt; die via de banden steeds feller begint te trillen en uiteindelijk gaat ‘stuiteren’. Met een lagere snelheid is dat te ondervangen, maar dat is uiteraard niet de bedoeling. Beter is het om de oorzaak weg te nemen. Die zit meestal in het ‘onrond’ zijn van de combinatie band en velg. Na het opkrikken van het wiel, zodat het vrij is van de grond, meten de beide lasers van de RPV1300 de ‘rondheid’ van de band en de velg. Daaruit volgt een suggestie voor het aantal  graden dat de band verplaatst moet worden op de velg om het wiel trillingsvrij te maken.

Gerelateerde artikelen