Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Claas Quadrant kan wegen en drogestof meten

De Claas Quadrant’s 4200, 5200 en 5300 zijn voorzien van enkele nieuwe opties waaronder een weeginrichting en drogestofanalyse.

Het wegen van balen gebeurt achter in het perskanaal met vier weegsensoren. Bij een rijsnelheid van 20 km/h zou er nog tot op vijf kg nauwkeurig gewogen kunnen worden. De individuele baalgewichten kunnen door de trekkerchauffeur worden afgelezen op de isobus-terminal. De gewichten worden opgeslagen. Wordt gewerkt met Claas Telematics, dan kunnen de baalgewichten direct aan het perceel worden gekoppeld en kan naderhand een overzicht met de geoogste massa per perceel worden gegenereerd. Zelfs met het gemiddelde drogestofgehalte mits dat ook door de pers wordt gemeten. Dat gebeurt met een sensor aan de linkerkant van het perskanaal.

De Quadrant’s 4200 en 5200 persen balen van 120 maal 70 cm. De 5300 maakt ze 90 cm hoog. De 5000-serie is de luxe variant en onder meer verkrijgbaar als Fine Cut-uitvoering met maximaal 51 messen.

De Quadrant 4200 is min of meer een basismachine. Er bestaat een Claas Quadrant 4300 die balen maakt van 90 cm hoog. Deze pers blijft leverbaar, maar Claas verlegt de focus naar de andere drie Quadrant’s. Die worden bovenden ook nog eens uitgerust met een kit van zeven led-werklampen. Zowel bij de RotoCut (met 25 messen) als bij de FineCut is het aantal in te zetten messen instelbaar met een grote sleutel links van de pers. Een as met nokken regelt dan aan de hand van de stand van de nokken hoeveel messen daadwerkelijk snijden. Er zijn altijd vier standen: Bij de RotoCut 6, 12, 13 of 25 messen. Door 12 en 13 messen om en om te gebruiken kan steeds de helft van de messen in de werkplaats blijven voor het slijpen.

Gerelateerde artikelen