Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Eerste zelfrijdende spuit van McConnel

Het Engelse McConnel komt voor het eerst met een spuit op de markt. De zelfrijder wordt gebouwd bij zustermerk Kelland en gebruikt dezelfde typeaanduiding: Agribuggy A280.

Het Engelse McConnel komt voor het eerst met een veldspuit op de markt. De zelfrijder wordt gebouwd bij zustermerk Kelland en gebruikt dezelfde typeaanduiding: Agribuggy A280.

De motor is een 2,8 liter viercilinder turbo van Cummins. De 109 kW (148 pk) sterke machine moet Adblue tanken om aan de emissie-eisen te voldoen. De transmissie is een 4-traps automaat van ZF met Hi/lo. De topsnelheid ligt op 50 kilometer per uur. Volgens de fabrikant is deze manier van aandrijven veel efficiënter dan de hydrostatische transmissies van andere fabrikanten. Mede daardoor zou de zelfrijder ruim voldoende hebben aan de dieseltank die slechts 95 liter meet.

De tank van de spuit meet 2.700 liter. Boombreedtes zijn te kiezen tot 30 meter. De spuitboom is voorzien van zeven secties. In de cabine valt het 7-inch display met machine informatie op. Optioneel is een 8,4 inch Teejet GPS monitor te bestellen met automatische besturing en sectieafsluiting. De Agribuggy is voorzien van vierwielbesturing. De gewichtsverdeling is 50% voor en 50% achter.

Gerelateerde artikelen