Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 4: 140 km gereden

Dag 4 van de LandbouwMechanisatie Zomertour is een lange. Niet wat tijd betreft, maar vooral qua afstand. Deze dag leggen Chris en Jasper ruim 140 km af met de New Holland T9.545 kniktrekker.

Dag 4 van de LandbouwMechanisatie Zomertour is een lange. Niet wat tijd betreft, maar vooral qua afstand. Deze dag leggen Chris en Jasper ruim 140 km af met de New Holland T9.565 kniktrekker.

Na een fabrieksrondleiding bij Wifo vertrekken ze donderdagochtend vanuit het Friese Ferwert naar loonbedrijf Visser. Deze loonwerker heeft namelijk twee T9 trekkers in gebruik. Ze moeten er wel even voor omrijden. De trekker draait namelijk in Sexbierum. Vanuit die plaats gaat de reis door langs Leeuwarden naar Leek. Daar is Kramp gevestigd. De onderdelenleverancier heeft al een speciale parkeerplaats voor de trekker gereserveerd en verwelkomt de heren met saucijzenbroodjes, waarna een goed gesprek volgt.

Na een stortbui – gelukkig stond de trekker in een loods van Kramp – ging de reis door naar Mensingeweer. Onderweg, in Den Ham, moest nog even een 100 liter diesel getankt worden. De dag eindigt bij akkerbouwer Derk Gesink, die met de bouw van een nieuwe, gigantische, schuur bezig is. De T9, die toch behoorlijke afmetingen heeft, valt in deze loods in het niet.

In totaal legden Jasper en Chris deze dag 140 kilometer af. Dat doen ze in ongeveer zes uur. Ze hebben deze Zomertour nog niet langer in de trekker gezeten…

Gerelateerde artikelen