Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour Dag 5: lesje trekkerrijden

Op dag 5 van de LandbouwMechanisatie Zomertour leren Chris en Jasper trekker rijden. Ja echt, ze hebben al en paar honderd kilometer achter de rug op een van de grootste trekkers die je kunt kopen, maar vandaag krijgen ze een lesje in de trekkersimulator.

De ochtend begint in Mensingeweer bij Derk Gesink in Mensingeweer. De akkerbouwer heeft een schuur gebouwd waarbij de warmte van de ventilatoren in de aardappelbewaring gebruikt wordt om de vloer te verwarmen. Waarom? Dat leest u in het juli/augustus nummer van LandbouwMechanisatie.

Van Mensingeweer gaat het naar de stad Groningen. In de binnenstad, bij AOC Terra staat namelijk een van de vier trekkerrijsimulatoren van Nederland. In die simulator leren jeugdige trekkerchauffeurs trekker rijden. Chris en Jasper nemen ook plaats in de simulator.  Maar na hun rit door de stad hoeven ze eigenlijk niet meer te laten zien dat ze kunnen rijden…

Na een live-interview met Oetse Eilander van RTV Noord, gaat de reis naar Peterse Mechanisatie in Uithuizen waar ze zullen overnachten. Het mechanisatiebedrijf viert deze avond een feestje voor alle kopers van een Dewulf pootmachine en Chris en Jasper vieren dat feestje graag mee.

Vier uur

In totaal legt de New Holland T9.565 zo’n 50 kilometer af in ruim vier uur. De nauwe weggetjes in Groningen – zowel in de provincie als de stad – leken de chauffeurs een beetje op te houden.

Gerelateerde artikelen