Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour Dag 6: Oud en nieuw

Dag 6 van de LandbouwMechanisatie Zomertour begint bij Peterse Mechanisatie in Uithuizen. Er heerst weer rust na de after-poot-party van vrijdagavond. Op de laatste dag van de Zomertour loopt de route parallel langs de Eems naar Midwolda.

Tijdens de after-poot-party krijgen Jasper en Chris het aanbod om de dag erop aan te sluiten bij een toertocht voor oldtimers. Organisator Klaas Gast vertelt dat er ruim 80 trekker meerijden in de veertig kilometer lange tocht. Dat resulteert rond de klok van 10 in een lange lint trekkers. De T9 sluit achter in de rij aan. Na een kilometer zwaait het Zomertour-duo af om koers te zetten richting de eindbestemming.

Dwars door Oldambt rijden Jasper en Chris op de laatste dag de kortste etappe. 57 kilometer later wordt er een kort bezoek gebracht aan Oostwold Airport. Vanaf het vliegveld worden rondvluchten gemaakt boven Groningen. De T9 wordt voor een fotosessie naast een Harvard trainingsvliegtuig van de Nederlandse Luchtmacht gezet. Een kop koffie later worden de laatste vier kilometer naar LMB Bakker in Midwolda gereden. In de werkplaats moet de trekker ontdaan worden van al het Zomertour materiaal. De camera voorop, het beeldscherm in de cabine, de daktent, de reclameborden en een karrenvracht aan bagage.

Ontelbaar veel gesprekken, enthousiaste reacties, gigaveel gigabytes aan foto’s en video’s. Het resulteert in de Zomerspecial van vakblad LandbouwMechanisatie die verschijnt op 29 juni. Tot die tijd? Elke vrijdag een videoverslag van de Zomertour 2018.

Gerelateerde artikelen