Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Case IH 250-maaidorserserie: Semi-autonoom dorsen

Met de nieuwe Axial-Flow 250-serie zet Case IH een flinke stap richting het autonoom maaidorsen. Met behulp van zestien sensoren regelt de machine namelijk alle afstellingen zelf.

In november 2018 start de productie van de 250-serie, bestaande uit de 7250, 8250 en 9250. In het voorjaar van 2019 nemen deze machines het stokje over van de 240-serie. Aan de buitenkant zie je geen schokkende veranderingen. Onderhuids is er wel veel gewijzigd aan de machine. De ontwikkelaars hebben namelijk een maaidorser ontwikkeld die zichzelf instelt en bijregelt om een zo hoog mogelijke capaciteit met goede kwaliteit te behalen.

AFS Harvest Command

Het slimme brein van de machine is het zogenoemde AFS Harvest Command-systeem dat in eerste instantie geschikt is voor het dorsen van tarwe, koolzaad, mais en sojabonen. Zestien sensoren, waaronder zeefdruksensoren en een graancamera, leveren input aan dit systeem. Via de AFS Pro700-terminal in de cabine stel je het te oogsten gewas, de maximale rijsnelheid en maximale motorbelasting in. Vervolgens stelt de machine zichzelf in.

Wanneer kies je welke strategie? Welke maaiborden kun je kiezen? Antwoorden op deze vragen,  alles over de transmissie, de technische gegevens en de bediening. Het is allemaal te lezen in de nieuwste uitgave van vakblad LandbouwMechanisatie.

Gerelateerde artikelen