Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Agromek 2018: CombCut komt met update

De Zweedse CombCut kamsnijder is voorzien van een update. Tijdens Agromek in het Deense Herning presenteert de fabrikant de vernieuwde machine.

Mechanisch onkruid bestrijden in een gewas dat te groot is geworden voor een onkruideg. Met die gedachte werd in 2009 de CombCut op de markt gebracht. In het kort: de CombCut heeft arenlichters met mesjes die op minder dan 10 centimeter van elkaar door het graangewas gaan. Graan glijdt er door, de onrkuidtoppen worden weg gesneden.

Mesjes verstellen

Inmiddels zijn er, zo meldt verkoopdirecteur Christian Bjärntoft, meer dan 300 kamsnijders verkocht in onder meer Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. “Dus het werd tijd voor een update. Voorheen was het zo dat je elk mesje apart moest verstellen. Dat kan nu in secties van 100 tegelijk. De optie komt op zowel de 6, 8 als 9 meter brede CombCut.”

De fabrikant wil in de komende jaren nog een slag slaan in efficiëntie. “De werkhoogte en het verstellen van de messen moet op den duur vanuit de cabine geregeld kunnen worden. Dat moet in 2020 in de praktijk te zien”, aldus Bjärntoft.

Gerelateerde artikelen