Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Agromek 2018: Met een scooter door het graan

Kilometers lopen door het graangewas om wilde haver op te sporen en weg te halen. Die kilometers hoeven niet meer te voet afgelegd te worden. Het Deense Flyvehavren bedacht er iets op.

Kilometers lopen door het graangewas om wilde haver op te sporen en weg te halen. Die kilometers hoeven niet meer te voet afgelegd te worden. Het Deense Flyvehavren (vrij vertaald Vliegende Haver) bedacht er iets op.

Je koopt een scooter, ‘zaagt’ het doormidden en last er een frame om. Peter Offersen is de bedenker van de snelle wilde-haver-spotter. Bij de aanschaf heb je de keuze uit een 50 cc PGo scooter of eentje van Yamaha van 125 cc. De stoel is in hoogte verstelbaar, dus je groeit als het ware met het gewas mee. De nieuwste ontwikkeling is een elektrisch verstelbare stoel.

De spoorbreedte van de PGO is op z’n smalst 140 cm. Door het uitschuifbare frame kan dat verbreed worden tot 240 cm. Het totaalgewicht is 155 kg. Op het prijskaartje staat 31.000 Deense Kronen, zo’n 4.100 euro.

Voor de Yamaha gelden spoorbreedtes van 115 tot 240 cm. De scooter weegt 165 kg en kost 38.000 Deense Kronen, ruim 5.000 euro.

Gerelateerde artikelen