Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Grimme presenteert nieuwe tweerijige bunkerrooier

Machinefabrikant Grimme heeft op de Grimme Technica-klantdagen een nieuwe tweerijige bunkerverstekrooier gepresenteerd. Bijzonder aan deze Evo 280 is de transportbreedte van slechts 3 meter. Daarmee kan de machine overal in Europa zonder ontheffing de weg op.

De Grimme Evo 280 zal op termijn de SE 150-60 vervangen. Ten opzichte van deze rooier is de bunkerinhoud met een derde gegroeid tot 8 ton. Rijdend lossen, zoals dat met de non-stopbunker met de vorig jaar gepresenteerde Evo 290 wel kan, is met de Evo 280 niet mogelijk.

De zeefbanden op de rooier kunnen op verzoek worden uitgerust met VarioDrive, een vondst van Grimme van een mechanische, maar traploze aandrijving. Bij een verstopping kunnen de matten zelfs achteruit draaien.

Drie reinigers

De Evo 280 wordt geleverd met drie reinigers. De derde reiniger is naar keuze een ClodSep-kluitenreiniger of een een EasySep. De rooier is ook leverbaar met Speedtronic, waarbij de toerentallen van de reinigers en de leestafel automatisch worden aangepast aan de rooi-omstandigheden.

Troef van de Evo 280 is evenwel zijn transportbreedte van 3 meter, zodat de machine zonder ontheffing overal in Europa de weg op kan. Truc is een 3,5 meter uitschuifbare as die in het veld wordt uitgeschoven.

Gerelateerde artikelen