Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zomertour 2019: dag 4 – Eijsden, Voerendaal, Libeek en Mechelen

Dag 4 van de LandbouwMechanisatie Zomertour. Het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen start bij het loonbedrijf van familie Smeets.

Op de derde avond van de Zomertour vonden Chris en Jasper bij Loonbedrijf Houten, gerund door de familie Smeets, een slaapplek. Wederom bood het dak van de schuur soelaas tegen 25 mm regen. De eerste bestemming op dag 4 was het bedrijf van Rard Dullens. Hij rijdt met zijn John Deere 7250R over de Limburgse heuvels en vertelde over zijn ervaringen en de uitdagingen in zijn werk. De reis wordt vervolgd naar de Cauberg. De Zomertour-combinatie heeft er weinig moeite mee. 1.500 toeren, 26 kilometer per uur op het zwaarste stuk. Na de Cauberg gaat de reis naar Staadegaard Simpelveld. Daar wordt de trekker voorzien van brandstof. In de hoop op een slaapplek navigeert het redactieduo richting Mechelen. Aan de rand van het dorp heeft de familie Géron een akkerbouwbedrijf en een boerderijwinkel. Niet voor de eerste keer lukt het direct om een parkeer- en tevens slaapplek te regelen.

In totaal rijden de redacteuren op dag 4 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 95 kilometer. De trekker verbruikt 77,6 liter diesel. Gemiddeld betekent dat 18,8 liter per uur.

Jasper en Chris blikken in een podcast terug op de vierde dag van de Zomertour:

Gerelateerde artikelen