Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zomertour 2019: dag 5 – Mechelen, Aken, Viersen en Alpen

Dag 5 van de LandbouwMechanisatie Zomertour. Het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen start bij het akkerbouwer Géron in Mechelen.

Op de vierde avond van de Zomertour vonden Chris en Jasper bij akkerbouwbedrijf Géron in Mechelen een slaapplek. Voor het eerst deze week sliep het redactieduo in de openlucht. Na een frisse nacht wordt de reis voortgezet naar Aken. Op de universiteit aldaar wordt de Etarob ontwikkeld, een robot die met elektriciteit onkruid te lijf gaat. Na het bezoek aan de universiteit volgt een uitdagende rit door het centrum van de stad. De Zomertour bezoekt Ropa in Viersen. Dat is niet de fabriek waar de rooiers en de Maus gebouwd worden, maar het is de locatie waar de service en de inruilers gehuisvest zijn. Het op een na laatste adres is Lemken in het Duitse plaatsje Alpen. Wederom niet de fabriek, maar de locatie waar opleidingen gegeven worden aan dealers, verkopers en eindgebruikers. Het laatste ritje van de dag leidt de Zomertour naar Sonsbeck. Het gemengde bedrijf van Heino Weyhoven biedt onderdak.

In totaal rijden de redacteuren op dag 4 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 141,6 kilometer. De trekker verbruikt 101,5 liter diesel. Gemiddeld betekent dat 23,1 liter per uur.

Jasper en Chris blikken in een podcast terug op de vijfde dag van de Zomertour:

Gerelateerde artikelen