Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zomertour 2019: dag 6 – Sonsbeck, Well en Lieshout

Op de laatste dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2019 rijdt het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen via Well naar de eindbestemming in Lieshout.

De laatste nacht wordt doorgebracht op het melkvee- en akkerbouwbedrijf van Heino Weyhoven in het Duitse Sonsbeck. In dit dorp is een groot museum waarin meer dan 300 oldtimer trekkers staan. Jasper en Chris nemen een kijkje in het museum. Daarna komen zij terug op Nederlandse bodem. In het Limburgse Well bezoeken zij Laarakker Groenteverwerking. Dit bedrijf oogst onder meer bonen, wortelen en erwten met speciale rooimachines. Maurice Coolen, operationeel directeur van Laarakker, geeft de redacteuren een rondleiding door de opslagloodsen en de werkplaats. Tot slot leveren Jasper en Chris de trekker in bij mechanisatiebedrijf Staadegaard in Lieshout.

In totaal rijden de redacteuren op dag 6 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 92,2 kilometer. De trekker verbruikt 86,6 liter diesel. Gemiddeld betekent dat 23,7 liter per uur.

Video’s

Tijdens de Zomertour ging ook de videocamera mee. Vanaf vrijdag 14 juni verschijnt er wekelijks een video van Zomertour 2019 op de website van LandbouwMechanisatie.

Jasper en Chris blikken in een podcast terug op de laatste dag van de Zomertour:

Gerelateerde artikelen