Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Kverneland E-drill Maxi Plus zaait twee zaadsoorten of kunstmest

Landbouwmachinebouwer Kverneland komt met een nieuwe geintegreerde zaaicombinatie. Met de E-drill Maxi Plus kun je in een werkgang zaaien en kunstmest toedienen.

Landbouwmachinebouwer Kverneland komt met een nieuwe geintegreerde zaaicombinatie. Met de E-drill Maxi Plus kun je in een werkgang zaaien en kunstmest toedienen.

Het is echter ook mogelijk om twee soorten zaad tegelijkertijd te zaaien, of slakkenkorrels toe te dienen. De E-drill Maxi Plus heeft een tank met een inhoud van 2.100 liter. Het tussenschot in de tank kan verzet worden zodat de verhouding tussen bijvoorbeeld zaad en kunstmest verschuift van 60:40 tot 70:30 en 100:0.

Aan beide zijden van de tank is een doseerunit te vinden. Er zijn ook twee elektronische niveaumeters. Via een tweede uitloop komt de kunstmest of de tweede zaadsoort in de zaairij terecht. Standaard worden vijf rotoren meegeleverd voor fijne en grove zaden. Ze zijn zonder gereedschap te verwisselen.

Isobus

De elektronische doseerunit van de machine is aan te sturen via isobus. In dat geval is alle machine-informatie op de terminal te zien. Met Geocontrol sluit de doseerunit automatisch op de kopakker, zodat er niet dubbel wordt gezaaid. De verdeelrotor wordt ook automatisch herkent en instellingen en afdraaiproeven kunnen worden opgeslagen, zodat je ze later nog eens kunt gebruiken.

150 kg lichter

De rotorkopeg is voorzien van twaalf tanden. De zaadtank is bovenop die rotorkopeg gemonteerd. De twee zijn binnen 15 minuten via twee bouten en een heftruck van elkaar te scheiden. De kouterbalk is voorzien van een euro-koppeling. In vergelijking met de vroegere bevestiging bespaart deze koppeling 150 kg aan gewicht.