Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Grimme vergroot non-stop-bunker Evo 280

Machinebouwer Grimme heeft de non-stop-bunker van de tweerijige Evo 280-aardappelrooier met 500 kg vergroot naar 6 ton. Daarnaast is de overlaadhoogte en reikwijdte van de losband vergroot. 

Machinebouwer Grimme heeft de inhoud van de non-stop-bunker van de tweerijige Evo 280-aardappelrooier opgeschroefd naar 6 ton. Daarnaast is de overlaadhoogte verhoogd en reikwijdte van de losband vergroot.

Bij een standaard 8 tons bunker moet de rooier tijdens het lossen stilstaan. Met de in 2014 geïntroduceerde non-stop-bunker kun je wel rijdend lossen. Deze heeft een bunkerband uit één stuk, die achteruit kan draaien als de kieper vol zit of de bunker leeg is. Voordeel daarvan is dat je later de bunkermat telkens weer een stukje vooruit kunt laten draaien en je de bunkerinhoud volledig kunt benutten.

De werking van de nieuwe 6 tons non-stop-bunker is identiek. Grimme claimt een lostijd van een volle bunker van 45 seconden. Dat is volgens de fabrikant half zo lang als de lostijd van een bunker met twee bunkermatten.

Wielaandrijving

Ook kan Grimme de rooier nu leveren met hydraulische wielaandrijving op beide wielen met een totale stuwkracht van 2,3 ton. De transportbreedte op de weg blijft daarbij dankzij een 500 mm lange telescoopas onder de 3 meter.

Daarnaast heeft Grimme de reinigingstechnieken die de fabrikant al een aantal jaren op zijn stortbakken kan leveren nu ook op de rooier gebouwd. Met Turbo Clean worden de banden en reinigers op de kopakker na elkaar even met maximale snelheid aangedreven, waardoor aanklevende grond er vanaf spat.

Voor zware grond kan de fabrikant tot slot slijtvaste schaarpunten van kunststof leveren. Deze zouden het aankleven van grond tot een minimum reduceren.

Gerelateerde artikelen