Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Mesttechniek

Duport bouwt Pöttinger Terradisc om tot bouwlandbemester

Duport heeft een Pöttinger Terradisc 6001 omgebouwd tot bouwlandbemester. De machine is een combinatie van een schijveneg met de mestopbouw van Duport.

Het bedrijf waarvoor Duport de machine heeft gebouwd is Loonbedrijf Hulter uit Ane. Zij zochten naar een machine voor het bemesten van percelen waar de groenbemester of andere gewasresten nog op staan. Voorheen was het probleem dat de gewasresten vaak niet door een cultivator kapot gemaakt konden worden.

Dubbele rij schijven

De Terradisc heeft een dubbele rij schijven met een schijfafstand van 12,5 centimeter. De schijven hebben een diameter van 58 centimeter. Volgens Duport zijn dat kenmerken die de eg geschikt maken voor gebruik bij het aanwenden van drijfmest.

Egale mestverdeling

De machine is voorzien van 24 uitlopen met een onderlinge afstand van 25 centimeter. In combinatie met de schijveneg moet dat zorgen voor een egale mestverdeling, ook bij lage giften. De opbouw heeft verder een mestverdeler, 50 millimeter rubber mestslangen op afschot gemonteerd voor een exacte dwarsverdeling en instelbare loopwielen voor diepteregeling.

Gerelateerde artikelen