Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Dewulf en Agrointelli willen aardappelteelt automatiseren

Machinebouwers Dewulf en Agrointelli gaan samenwerken om de voordelen van autonome machines in de aardappelteelt te onderzoeken. Het eerste resultaat van die samenwerking was te zien tijdens het poten van de aardappelen voor PotatoEurope.

Een deel van het perceel voor PotatoEurope is gepoot door de Robotti van Agrointelli met een 4-rijige Miedema CP 42 bekerpootmachine. Zowel Agrointelli als Dewulf hebben de ambitie om aardappeltelers te helpen met automatisering van bodemvoorbereiding, poten en gewasverzorging.

Veel manuren

Melle van der Molen, Productmanager Poottechniek bij Dewulf: “Wij geloven dat autonome landbouwmachines in de toekomst een grote rol zullen spelen. De Robotti is een goed voorbeeld van hoe robotisering de behoefte aan arbeid kan verminderen en tegelijkertijd de bodemverdichting kan aanpakken.” Ole Green, CEO van Agrointelli, vult aan: “Dit project stelt ons in staat de Robotti in te zetten in een nieuwe user case voor de aardappelteelt. De aardappelteelt in Europa is een belangrijke sector en het teeltareaal van het gewas neemt in de hele regio in omvang toe. Tegelijkertijd is het een productiesysteem dat veel manuren vergt, evenals veel bewerkingen tijdens het seizoen. Hier zien we een aantal optimalisatiemogelijkheden voor de telers om hun productiesysteem en rendement te verbeteren.”

Gerelateerde artikelen