Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Hardi Aeon Twinforce met kopakkerboom

Hardi importeur Homburg Holland in Stiens heeft de wereldprimeur met het uitleveren van de allereerste Hardi Aeon Twinforce. De getrokken veldspuit heeft een inhoud van 5.200 liter en een spuitboom van 36 meter.

De Aeon werd in 2019 op Agritechnica voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. De nieuwe spuit is een aanvulling op het programma en komt naast de Navigator en de Commander. Deze modellen hebben allebei disselbesturing. De nieuwe Aeon heeft fuseebesturing. Daar was het volgens Stefan Reijntjes uit Rutten, de eerste Aeon-eigenaar, nog wachten op.

Kopakkerboom

Opvallend aan de Aeon, die na de eerste hectares voor de puntjes op i nog even in de werkplaats van Weevers Nieuwstad in Marknesse staat, is de kopakkerboom. Die is ontwikkeld door Homburg. De kopakkerboom is 6 meter en daarmee kunnen de extra meters op de kopakker ook gespoten worden. Homburg bouwde ook WaterXTR op de veldspuit. Met dat systeem wordt met een CO2-injectie de zuurgraad van het water gecorrigeerd waardoor het rendement van de spuitmiddelen geoptimaliseerd zou worden.

Gerelateerde artikelen