Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Amazone rotorkopeg met twaalf rotoren

Machinefabrikant Amazone heeft een nieuwe rotorkopeg in het programma. De KE 3002-240 is voorzien van het Rotamix-systeem, heeft een werkbreedte van drie meter en is geschikt voor trekkers met een vermogen tot 240 pk.

De rotorkopeg heeft twaalf rotoren. De tandwielen hebben een kleine diameter. Daardoor is de aandrijflijn compact gebouwd. De korte uitvoering van de rotorkopeg vermindert de hefboomwerking op de trekker en bij gebruik in een zaaicombinatie bevindt de halfgedragen zaaimachine zich dicht bij de trekker. Daardoor is het benodigde hefvermogen relatief laag.

Vermogen direct op de tandwielen

Het hart van de nieuwe KE 3002-240 Rotamix is de DirectDrive-aandrijving, waarmee het vermogen direct wordt overgebracht op de rechte tandwielen van de werktuigdragers. Dat systeem kennen we ook van de KX en KG rotorcultivator. De rotorkopeg kan worden aangedreven met aftakastoerentallen 540/750/1000. Met wisseltandwielen kan het rotortoerental worden aangepast aan verschillende omstandigheden en aan het toerental van de aftakas van de trekker. De KE 3002-240 kan optioneel voorzien worden van hydraulische dieptegeleiding. Daarmee kan de rotorkopeg tijdens het rijden vanuit de cabine worden aangepast.

Gerelateerde artikelen