Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

190 pk voor nieuwe Massey Ferguson 7S

Massey Ferguson heeft afgelopen week niet alleen de nieuwe 8S geintroduceerd, ook komt de fabrikant met de nieuwe MF 7S-serie. De serie bestaat uit vier modellen met vermogens van 114 tot 140 kW (155 tot 190 pk).

De 7S-serie haalt het vermogen uit een 6,6 liter, zescilinder Agco Power motor. De nabehandeling van de uitlaatgassen is een zogeheten alles in één systeem. Dat betekent dat DOC, SCR en SC gecombineerd zijn in één compacte eenheid. Die eenheid zit onder de cabine, waardoor de uitlaatpijp niet in omvang is toegenomen.

De transmissie in de nieuwe 7S is de Dyna-6 Super Eco. Wordt de trekker uitgevoerd met een Efficiënt of Exclusive pakket, dan is de Dyna-VT cvt een optie. De Dyna-VT heeft een automatische modus waarmee gebruikers de Multipad-hendel of het voetpedaal gebruiken om de rijsnelheid te wijzigen, terwijl deze automatisch het optimale motortoerental instelt op basis van de belasting en snelheid. Als alternatief voor alle modellen tot 180 pk kan er gekozen worden voor de  Dyna-6 Super Eco 24 x 24 semi-powershift transmissie.

Multipad-controller

De 7S-serie heeft de nieuwe armleuning en de Multipad-controller die we al kennen van de vorig jaar geïntroduceerde 8S. Een nieuw airconditioningsysteem kan de cabine vier graden koeler maken dan voorheen. De nieuwe stoel is standaard luchtgeveerd. Stoelverwarming is optioneel.

Nieuw voor de Exclusive en Efficient uitvoeringen is een optie waarmee radio en mobiele telefoon via het Datatronic 5 scherm kunnen worden bediend. Dat kan met Bluetooth, USB of een AUX-ingang. Wordt de chauffeur gebeld, dan verschijnt er een pop-up in het scherm.

De 7S heeft een wielbasis van 2,88 meter. De draaicirkel van de nieuwe trekkers is 4,93 meter. De achterhef kan 9.600 tillen, voor een eventuele fronthef is dat 4.000 kg.

Gerelateerde artikelen