Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2021 – 10


Nummer 10
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 10)

afbeelding

Valtra G135 Versu – Camouflage

03-12-2021 | 10 minuten Albert van der Horst

De Valtra G135 Versu is met zijn scherpe draaicirkel en relatief lage gewicht handig voor de kunstmeststrooier of veldspuit. De in schutkleuren getooide testtrekker heeft een prima armleuning en scherm. De cabine is aan de kleine kant.

afbeelding

Hergebruik waswater kistenwasser – In de rondte

02-11-2021 | 4 minuten Chris Vlaanderen

Machinebouwer Mechatec uit Tollebeek (Fl.) introduceert een kistenwasinstallatie die het waswater filtert om het vervolgens opnieuw te gebruiken. Zo bespaar je snel tienduizenden liters.

afbeelding

Ropa KS 475: nieuwe speler op loofklappermarkt – Fijnklapper

27-10-2021 | 3 minuten Chris Vlaanderen

Een loofklapper ontbrak lange tijd in het programma van Ropa. Tot dit oogstseizoen. Afgelopen maanden draaiden de vierrijige KS 475 klappers voor het eerst in Nederland.

afbeelding

Samon-uienlader – Appeltje uitje

13-10-2021 | 8 minuten Redactie

Oude aardappelrooiers die geschikt zijn om uien op te laden, worden schaars. Steeds meer telers kiezen daarom voor een speciale uienlader, zoals de SU2LS van Samon. Volgens gebruikers kun je met die machine de uien sneller opladen dan je ze kunt afvoeren en inschuren.

afbeelding

Case IH Optum 300 CVXDrive AFS Connect – Mini Magnum

11-10-2021 | 6 minuten Frank Rijnsburger

De wijzigingen lijken beperkt. Maar schijn bedriegt. De cabine van de Case IH Optum is weer up-to-date en de trekker gaat ook wat connectiviteit betreft een stap verder.

afbeelding

Nieuwe kiemremmers, nieuwe adviezen

08-10-2021 | 5 minuten Redactie

Jarenlang was het advies om consumptieaardappelen niet méér te drogen dan strikt noodzakelijk. Maar nieuwe kiemremmingsmiddelen vragen om nieuwe adviezen.

afbeelding

Claas Cemos-chauffeurassistentiesoftware – Betwetertje

04-10-2021 | 4 minuten Albert van der Horst

De Cemos-chauffeursassistentiesoftware voor Claas-trekkers kan de prestaties van een ervaren chauffeur aanscherpen, blijkt uit onderzoek van het Duitse onderzoeksinstituut DLG. Zeven vragen over Cemos.

afbeelding

3 vragen aan: Tjorven van de Velde, Steyr

01-10-2021 | 2 minuten Frank Rijnsburger

Dealers van het trekkermerk Steyr worden meer en meer losgeweekt van het Case IH netwerk. Wat dat betekent, legt Tjorven van de Velde, verkoopleider van het merk, uit.

afbeelding

Eerste indruk

01-10-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Zet een vriendelijk gezicht op, poets de schoenen, kam de baard en begin niet over politieke onderwerpen. Wie een goede eerste indruk wil achterlaten, kan daar zelf veel aan doen. Je hebt immers maar één kans voor die eerste indruk. En ja, dat is bij machines ook het geval. Na een halfuur demonstreren hebben de […]