Houtversnipperaar voor het grote werk

Ufkes Greentec in Drachten heeft met de Greentec 1445 een versnipperaar ontworpen met een capaciteit van 150 kuub snippers per uur. De machine heeft een invoeropening van 45 bij 100 cm en een hakschijf van 1.450 mm. Drie staande, krachtige invoerrollen zorgen voor een constante aanvoer. Twee rollen zijn bevestigd in een schuifsysteem.

De hakschijf is voorzien van vier messen. Drie tegenmessen zorgen voor een scherpe snede waardoor een constante snipperkwaliteit gegarandeerd is. Alle messen zijn gemakkelijk te bereiken voor onderhoud. Door de rotatie van de hakschijf, die tevens functioneert als vliegwiel, kost het de machine volgens de fabrikant geen extra moeite om de snippers weg te spuiten. Daarnaast staat de invoer schuin op de hakschijf, waardoor het hout gemakkelijker versnippert en het brandstofverbruik lager ligt.

Compact

Ufkes geeft een benodigd vermogen van 131 en 337 kW (175 en 450 pk) op. De versnipperaar is compact opgebouwd. Bij aftakasaandrijving ligt het zwaartepunt daardoor ook dichtbij de trekker. Hierdoor is het eigen gewicht van 3.500 kg (zonder kraan) geen enkel probleem. De Greentec 1445 kan ook op een zelfrijder worden gebouwd.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.