Agritechnica 2017: Mowblower blaast grasresten aan de kant

Op Agritechnica introduceert het Oostenrijkse Westtech Maschinenbau de Mowblower. Deze maaier blaast het gemaaide gras via een afvoerpijp direct aan de kant.

De Mowblower heeft een maaibreedte van 135 centimeter en kan opgebouwd worden aan verschillende radiografisch bestuurbare werktuigendragers. De grasresten worden via de afvoerpijp aan de kant geblazen. Dit is handig wanneer je langs een slootkant, op een talud of langs een verharding maait. De stand van de afvoerpijp verstel je hydraulisch.

Hydrauliek

Voor de aandrijving van de maaier moet de hydrauliekpomp van de werktuigendrager een opbrengst hebben van 50 tot 60 liter per minuut. Een werkdruk van 250 tot 300 bar is ook noodzakelijk. De maaier weegt 350 kg.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.