Blog

Beschaving

Als redacteur maak je het allemaal mee: het goede dat de mensheid voorbrengt, maar ook het slechte.

Voor een artikel in Tuin en Park Techniek bracht ik een bezoek aan Dordrecht. Groenaannemer Krinkels demonstreerde er de WasteShark, een op afstand bedienbare stofzuiger die heel efficiënt drijfvuil uit de grachten en vijvers vist, zonder dat het personeel koud of vies hoeft te worden. Het goede van de mensheid is het vernuft van technici om zo’n apparaat te ontwikkelen.

Tegelijkertijd werd ik geconfronteerd met het slechte. Het is natuurlijk diep triest dat zo’n apparaat noodzakelijk is. Het is voor een deel van de bevolking blijkbaar makkelijker om de zooi meteen in de gracht te kieperen dan om het vuil in een vuilnisbak te deponeren. Alsof we nog in de Middeleeuwen leven.

Begrijp me goed, ik wil groenaannemers het brood niet uit de mond stoten. Integendeel, ik gun ze het eervolle werk in de groene ruimte van harte. Maar als je erover nadenkt zijn werktuigen als de poepzuiger en de WasteShark – en daarmee de kosten daarvan voor de samenleving – er alleen maar omdat een deel van de bevolking te beroerd is de consequenties van zijn of haar handelen te dragen. Dat geeft te denken.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Albert van der Horst

Over Albert van der Horst

Albert van der Horst (1967) is de zoon van een akkerbouwer uit Biddinghuizen. Tegenwoordig woont hij in Utrecht. Na de Middelbare Landbouw School in Emmeloord, werkte hij drie jaar bij een agrarisch loonbedrijf. Vervolgens volgde hij een opleiding aan de School voor de Journalistiek in Zwolle. Na zijn opleiding werkte hij onder meer bij het Agrarisch Dagblad en Oogst. Daarna ging hij een aantal jaren ‘vreemd’ (eindredacteur bij Medisch Contact en Vereniging Eigen Huis) om vervolgens in 2012 weer terug te keren in de landbouwjournalistiek. Bij AgriMedia schrijft hij artikelen voor LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek.

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.