Robotmaaier maait Golfbaan Tilburg met behulp van RTK-GPS

Golfbaan Prise d’Eau in Tilburg test als eerste in Nederland het EPOS-systeem van Husqvarna. Dankzij dit systeem hoef je het maaigebied van de robotmaaiers niet meer af te kaderen met een begrenzingsdraad. Via RTK-GPS weet de robot waar hij moet maaien.

De test, op de door De Enk Groen & Golf beheerde golfbaan, wordt eind september 2020 afgerond. Jeroen Vingerhoets, hoofd greenkeeper bij Prise d’Eau: “We werken met een Husqvarna Automower die via een referentiestation met satellieten communiceert. Daardoor werkt de robotmaaier tot op 2 centimeter nauwkeurig.”

Volgens Vingerhoets is het prettig dat er geen grensdraden meer zijn. “We kunnen nu  zonder beperkingen beluchten en grondbewerkingen uitvoeren”, aldus Vingerhoets. Vanaf voorjaar 2021 zal het EPOS-systeem via Husqvarna-dealers beschikbaar zijn voor eindgebruikers en beheerders van golfbanen en sportvelden.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Geef een reactie