Favoriet

Boomverzorging

De Curve: de gekromde variant van de Tsurugi

Silky, fabrikant van Japanse trekzagen, lanceert de nieuwe snoeizaag Tsurugi Curve. De Curve is de gekromde variant van de Tsurugi.

Het smalle blad met de lage rug maakt de nieuwe snoeizaag geschikt voor werken tussen dichte begroeiing. Er wordt ongeveer vijftig procent minder houtcellen kapot gemaakt omdat de tanden niet zijn gezet. Daardoor snijdt het snijvlak recht in het hout.

De Curve is verkrijgbaar in drie lengtes (blad van 210, 270 en 330 mm) en twee vertandingen (7,5 per 30 mm of 10 per 30 mm). Door de kromming wordt het lage zaagblad gecombineerd met een nog hogere zaagsnelheid bij bovenhands zagen. Doordat het blad uit één geheel bestaat en doorloopt in het handvat is de Curve een uitgebalanceerde zaag.

De rubberen revolvergreep bestaat uit twee delen die, zonder gebruik van gereedschap, van het blad geritst kunnen worden en op een nieuw blad gezet kunnen worden. De rubberen anti-slip grepen absorberen de zaagtrillingen en brengen deze energie direct naar het zaagwerk. Er bevinden zich 2 verdikkingen aan het eind van de greep die de hand beschermen tegen het uitglijden op het blad.

De Tsurugi Curve wordt geleverd met een aluminium holster, waarvan de opening voorzien is van 6 kleine rolletjes, zodat de scherpe tanden de hoes niet beschadigen bij het in- en uitnemen van de zaag. Naar eigen zeggen heeft Silky veel aandacht geschonken aan het goed vast laten zitten van de greep in de holster: hij valt er bij toevallig contact niet zomaar uit.