Favoriet

Beurs

ATH 2014: Frisian Motors toont elektrische kniklader

Frisian Motors toonde vorige week op Agrotechniek Holland in Biddinghuizen een prototype van een elektrische kniklader. In januari 2015 denkt Frisian Motors met de verkoop te kunnen starten.

Frisian Motors bouwde tot nu toe elektrische tuintrekkers, zitmaaiers en transporters. Nu is er dus ook een kleine kniklader. De kniklader zal een krappe 400 kg kunnen beuren en heeft dankzij 9 accu’s van 8 volt een behoorlijk contragewicht.

Getande riem

Links van de bestuurdersstoel vind je een elektromotor die via een getande riem drie oliepompen rechts van de bestuurdersstoel aandrijft. Pas als je alle drie de pompen gebruikt, heb je het volledige vermogen van de elektromotor tot je beschikking.

Bio-olie

Het hydraulische systeem van de FM-kniklader is voorzien van bio-olie. De machine zal in aanmerking komen voor de investeringsregelingen MIA en Vamil. Frisian Motors geeft aan dat de machine uiteindelijk tussen de 17.000 en 18.000 euro zal kosten.

De elektrische FM-kniklader maakt gebruik van AGM-accutechniek. Met een volle lading kan de kniklader 3 tot 6 uur werken. Opladen zal 6 tot 8 uur duren. Optioneel zijn lithium-ion accu’s. Die zullen de werktijd met 30 procent verlengen.

20140916_ATH_FM_kniklader

20140916_ATH_FM_kniklader_2

Gerelateerde artikelen