Favoriet

Maaien

John Deere vernieuwt robotmaaiers

De Tango E5-serie II is de nieuwe lichting robotmaaiers van landbouwmachinefabrikant John Deere. De robots passen het rijgedrag aan op het gazon. Volgens de fabrikant voorkomt dit beschadiging van het gras.

De robot rijdt langzaam weg en versnelt geleidelijk. Dit voorkomt slip op natte ondergronden. Vervolgens maait de robot in alle richtingen. Een draad onder het gazon begrenst het maaigebied. De sensor van de Forward Technology meet de afstand tot het draad. Bij het naderen van het draad buigt de robot in een constant en soepele beweging af. Dit leidt tot minder slijtage van het gazon. De maaier werkt op drie snelheden, van 1,3 tot 1,6 km/u. Bij het maaien op een helling daalt de snelheid waardoor het maaibeeld gelijk blijft. De maaihoogte ligt tussen 19 en 102 millimeter. Met een geluidsniveau van 62,2 dB maakt de robot veel minder herrie dan een traditionele maaier.

Accu

De Tango werkt op een lithium-ion accu. Deze accu levert genoeg vermogen voor een grasoppervlak tot 2.200 vierkante meter, aldus de fabrikant. Zodra de accu bijna leeg is, rijdt de robot automatisch naar het laadstation. Om de veiligheid te garanderen zorgt een pincode ervoor dat alleen de eigenaar de robot kan opstarten. Zodra de maaier wordt opgetild tijdens het maaien, stopt het mes met draaien.

Display

De status van de maaier is afleesbaar via het display. Daarbij kan de eigenaar de maaiprogramma’s instellen via het menu op het display. Het startpunt, de tijdstippen en het aantal maaimomenten worden hierin vastgelegd.

De nieuwe robots zijn vanaf het voorjaar van 2016 verkrijgbaar.

TANGO_SeriesII_1

Gerelateerde artikelen